Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Newsletter 16/03/2015





Úvodník

Vážení obchodní přátelé,

nejprve bychom se chtěli zastavit u minulé soutěže. Děkujeme všem, co soutěžili. Všichni z Vás poznali Michaela Della na fotce h), ne však všichni už na fotce c). Správné odpovědi a výherce se dočtete v článku s novou soutěží. V tomto newsletteru Vás čekají následující témata:

  • Možnosti automatizace analýz a reportování
  • Co jsou a k čemu slouží textové popisky
  • Soutěž pro detektivy

Přejeme pěkné počtení.


Technické oddělení Dell Statistica

ilustration

 

Možnosti automatizace analýz a reportování v softwaru Statistica

V softwaru Statistica máme několik možností, jak automatizovat svoje pracovní postupy. Jak to všechno může krásně fungovat dohromady, naznačuje tento článek. Šetřete svůj čas a vyzkoušejte to.


 

Textové popisky aneb vidíme jen to, co chceme vidět

Pochopte jednou pro vždy princip textových popisků. Nebojte se je využívat pro řazení kategorií v grafech nebo třeba k zpřehlednění souboru, uvidíte sami, že se tato unikátní funkcionalita občas hodí.


 

Soutěž: „Záhadná proměnná“

V datech vidím jedničku, volím podmnožinu na jedničku, ale v podmnožině přesto žádné jedničky nejsou? Zkouším to znova, nic, monitor letí z okna, večer píšu na support… Tak dramatické to snad nebude, to pouze autor si pustil při psaní těchto řádků dramatickou hudbu. Pošlete nám svoje odpovědi, už se na ně těšíme. Soutěž se záhadnou proměnnou je zde.


 

Kurzy v nejbližším období

Kurzy na následující období:

My se především těšíme na novou rozšířenou třídenní verzi kurzu Data Mining. Těm, co je líto, že v minulosti absolvovali jen dva dny, nemusí smutnit, jeden den kurzu navíc lze absolvovat zvlášť. Pro ty, kteří by rádi s analýzou dat začali, vřele doporučujeme Základní kurz statistiky 1, přijďte a statistika už Vás v noci strašit nebude.


 


Předchozí vydání newsletteru naleznete zde.


Vydává: Dell software, Ringhofferova 115/1, Praha 5 – Zličín, e: info@statistica.cz. Pokud nechcete dostávat tento newsletter, odhlaste ho prosím na: newsletter@statistica.cz. Odhlášení je nutno provést z emailove adresy, na kterou byl newsletter odeslán.

Created by www.Corpus.cx
Copyright 2004 - 2024 StatSoft CR s.r.o.